Meny - Gådjå AS
354
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-354,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Etiopisk mat forklart
food-icon-1

Fingermat

Etiopiske måltider nytes tradisjonelt som fingermat, hvor man bruker selve brødet til å gripe maten. Vil du gjøre det helt riktig bruker du kun høyrehånden til å spise med. Nære venner og familie tør kanskje driste seg til å prøve et eldgammelt etiopisk vennskapsritual kalt gursha: nemlig å mate hverandre.

food-icon-2

Injera

De fleste av våre matretter tar utgangspunkt i det tradisjonelle etiopiske surdeigsbrødet injera. Brødet er laget av en spesiell nordøstafrikansk melsort kalt teff, som takket være høyt innhold jern, protein og fosfor har opplevd økende popularitet i kjendiskretser verden rundt.

food-icon-3

Berbere

Berbere er en sterk krydderblanding som er brukt i det etiopiske kjøkken. Ingrediensene kan variere, men en vanlig sammensetning er: Ajowan, som ligner timian på smak, allehånde, bukkehornkløver, chili og paprika, ingefær, kardemomme, korianderfrø, kryddernellik, muskat, pepper, salt og spisskummen.

food-icon-3

Mitmita

Mitmita er en etiopisk krydderblanding som inneholder chili, kardemomme, kryddernellik og salt, og i noen tilfeller også andre kryddere som ingefær, spisskummen og kanel. Den brukes blant annet i den retten som kalles kitfo.

food-icon-2

Aib

Hjemmelaget etiopisk cottage cheese.

food-icon-3-red

Awaze

Awaze er en marinade som lages av å kombinere berbere, olje og vann eller Tej (etiopisk honning vin). Awaze kan bli brukt både som marinade til kjøtt og grønnsaker eller som en sterk saus på siden.

gw_spice

Styrke

Hvor sterk du ønsker maten er selvsagt opp til deg – men du vil ha ekte etiopisk skal det gjerne være litt styrke. Landets mattradisjoner vektlegger bruk av mange ulike chilikrydder, tilsatt for å gi rettene både smak, farge og økt holdbarhet.

 

Grønn chili – Mild
Gul chili – Medium
Rød chili – Sterk

Bestill take away

Gådjå Etiopisk Restaurant tilbyr take away av alle rettene på vår meny slik at du kan ta med deg smaken av Etiopia hjem. Travelt på jobb, ikke tid til å lage middag selv, eller fikk du uventet middagsbesøk? Bestill og hent maten selv i vår restaurant og opplev smakene i din egen stue. Velg din favorittrett og bestill take away i dag.

Mat levert hjem?

Foodora leverer mat fra de beste restaurantene i Stavanger, inkludert Gådjå Etiopisk Restaurant. Via Foodora leverer vi de samme rettene fra vår vegan meny som i restaurant. Alle våre veganske retter lages etter tradisjonsrike etiopiske oppskrifter. Hvorfor ikke få kokkens favoritt Gådjå Vegan Special Beyeaynetu levert hjem?